Elérhetőségünk

info@expresszegeszseg.hu

+36 30 833 3212

www.expresszegeszseg.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Facebook

Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
Termék részletek


Paleolit Éléskamra Keltes élmény univerzális gluténmentes lisztkeverék (natúr ízű liszt) 300 g

Paleolit Éléskamra Keltes élmény univerzális gluténmentes lisztkeverék (natúr ízű liszt) 300 g
1 296 Ft
MEGÚJULT!
Még keltesebb, még lágyabb a tészta, még könnyebben formázható, könnyen összeállítható. Mennyei finom natúr ízvilág, semmi szokványos paleos mellékíz... Majdnem 20%-kal lecsökkentett szénhidrát tartalom.
Győzödj meg róla Te magad!

A Keltes élmény lisztkeverékkel a keltes sütemények kedvelőinek szeretnénk kedveskedni. Sikerült megalkotni egy olyan, ízében harmonikus és semleges, állagában a hagyományos (búzalisztből készült) kelt tésztás élményt nyújtó alaplisztet, amit fantáziánk szerint igazíthatunk a reform életmódunkhoz. Élesztő nélkül készíthetünk finom és gyors keltes süteményt.
CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM
ALACSONY ZSÍRTARTALOM
MAGAS ROSTTARTALOM
  • A Keltes élmény lisztkeverék a kelt tésztát kedvelők számára készült. Azoknak, akik olykor szeretnék reform életmódjukba, vagy diétájukba visszacsempészni a nagymama finom, puha és légies keltes süteményeit. Olykor vágynak arra, hogy a reggeli asztalra egy frissen sült kakaós csigát, lekváros buktát vagy egy finom pizzás párnát tegyenek, a család legnagyobb örömére. Jó szívvel ajánjuk iskolás gyermekek tízórai csomagjába, munkahelyi gyors étkezésekhez egyaránt.
    A belőle készült sütemények másnap is finomak és puhák.

    SÓMENTES ÉS ÉDESÍTÉSMENTES TERMÉK. Felhasználástól függően édesíteni, sózni szükséges.
    A lisztkeverék kiadós adagjával családok számára bőséggel elegendő, vagy vendégségekre készítve is megfelelő adag. Az elkészült sütemények fagyaszthatók és szobahőmérsékelten érdemes kiolvasztani, majd sütőben 100 fokon langyosra is melegíthetők.

    A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.

    Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék.
    Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
    Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.

    Diétázók is fogyaszthatják, ha rostban gazdag, lassú felszívódású szénhidrátforrásból szeretnék sütemény igényüket fedezni. Hosszú ideig jól-lakottság éreztet biztosít, kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre.

    Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges, változatos napi táplálkozást.

    A régi, megszokott kelt tésztákhoz nagyon hasonlító sütemények készíthetők belőle.

    Összetevők: tápióka keményítő, élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), mandulaliszt, szezámmag liszt, Paleolit Éléskamra foszfátmentes paleo sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)


    Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
    Energia kj/kcal: 1066,4/258,2
    Zsír:2,8 g amelyből telített zsírsavak 0,9 g
    Szénhidrát: 49,7 g amelyből cukor 0,2 g
    Fehérje: 7,3 g
    Só: 0 g
    Élelmi rost: 27,1 g

    (A korábbi keverékhez képest csökkent az energiatartalom és a szénhidrát tartalom is és nőtt a természetes élelmi rost tartalma.)

    Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
    Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.
    Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
    Száraz, hűvös helyen tartandó.

    Elkészítési javaslat
    Csomagoláson lévő recept - édesen - Tekert csíkos kalács
    Recept javaslat (készíthető belőle kakaós csiga, különféle töltött párna, bukta, kalács édesen. Sósan kenyér, zsemle, pizzás csiga, hússal töltött párnácskák, stb):
    3 M-es tojást (KB 165 g) keverj el, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd keverj hozzá a lisztből 200 g-ot. Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen (vagy még tovább). Ezután szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen gyúrd át kicsit, majd alul-felül lisztezve 30*24 cm-es lappá nyújtsd ki. Kend meg olvadt kókuszzsírral, erre hintsd a 4 evőkanál édesítő+1 evőkanál holland kakaó keverékét. A szilikonlap segítségével tekerd fel és a rudat vágd el 15-15 cm hosszúra. A mellékelt fotó szerint vágd be és mindkettőt fonatszerűen tekerd fel. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formában helyezd egymásra a két fonatot és 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt süsd készre.

    A kész kalácsot 12 szeletre vágva egy szelet sütemény szénhidrát tartalma 11 g abban az esetben, ha szénhidrátmentes édesítőt használunk (pl. eritrit vagy glicin).
  • Gyártó
    Paleolit
    EAN
    5999887064020
    Vonalkód
    5999887064020
    Cikkszám
    10004520
Webáruház készítés