- Újdonságok
- Akciók
- Többet olcsóbban
- Antioxidáns, nyomelem, ásványi anyag
- Diabetikus és cukorbetegeknek ajánlott élelmiszer
- KÉSZLETKISÖPRÉS
- SZEZONJA VAN
- Ajándéktippek
- Étel-ital
- Szafi Reform és Szafi Free termékek
- Cukor, cukorhelyettesítő, édesítőszer
- Olaj, zsiradék
- Liszt
- Tészta, rizs
- Gabona, dara, pehely, korpa
- Kenyérhelyettesítő
- Mag, olajos mag, magőrlemény
- Szárított, aszalt gyümölcs
- Superfood, funkcionális élelmiszer
- Hüvelyes, csíra, csíramag
- Müzli, gabonapehely, granola, reggeli alapanyag
- Fűszer, ételízesítő
- Finomság
- Konyhai segédanyag, sütési adalék
- Laktózmentes, növényi tejtermék-helyettesítő
- Speciális étrend, paleo, gluténmentes
- Ital
- Szójából készült termék, alapanyag
- Ételpor, instant élelmiszer
- Pástétom, szendvicskrém
- Étrend-kiegészítő, vitamin
- Háztartás
- Sport, fitnesz, wellness
- Kozmetikum, bőrápolás, intim termék
- Baba-mama
- Egészségügyi problémákra ajánlott termék
- Gyógynövény, tea
- Gyorsteszt, készülék, diagnosztikai eszköz
- Alternatív gyógymód
- Öko, bio
- Könyv
- Márkáink
- Étrend-kiegészítő
- Immunerősítés, roborálás
Dydex Méhpempős Krémméz 400 g
Méhpempős krémméz friss méhpempővel.
-
A tiszta méhpempő csak hűtve tárolható, ezért tartósítás céljából, hogy a teljes hatóanyag összetevőit megőrizzük az egyik legjobb módszer, és egyben a legősibb eljárás is, a mézben való tartósítás.
A mézzel való egyesítést követően, azok is bátran fogyaszthatják a méhpempőt, akik ezidáig az íze végett nem tudták. Az 5%-os méhpempő tartalom miatt a méhpempő íze szinte alig érződik. Ráadásul a mézet a krémesítési eljárás kapcsán, egy új dimenzióban ismerhetjünk meg, hazánkban még nem annyira elterjedt krémméz formájában, melyet krémes, bársonyos állaga miatt, ki egyszer megkóstolja, az megszereti. A krémméz a nyugati országokban roppant elterjedt termék, mely a méz minőségéről is tanúskodik, ez egyben sokak számára védjegye az igazi méznek.
A méz kristályosodása egy természetes folyamat, melyet főként a méz glükóz tartalma befolyásol. Vannak mézfajták, melyek kis arányban tartalmaznak glükózt, mint pl. a tiszta akácméz, így ezáltal csak nagyon lassan, akár több év alatt kristályosodnak ki. A repcemézben viszont glükóz- fruktóz arány, döntő többségben a glükóz oldalára billen, így nagyon gyorsan a begyűjtést követően kb. egy hét alatt kristályosodik ki, azaz keményre köt. Amennyiben a krémmézet meleg vízben hőn tartva visszaolvasszuk, visszanyeri szokásos állagát. Krémmézként viszont, egy könnyen kezelhető, nem csöpögős mézet kapunk. A krémesítés másik célja, hogy az eltérő fajsúlyú méhpempő ne tudjon különválni, azaz felúszni a méz tetejére.
Hogyan is készítjük a krémmézet?
A frissen pergetett mézet, rögtön finom szűrőn keresztül átszűrjük, vagy a korábban gyűjtött mézet 45°C hőmérsékleten kiolvasztjuk, majd finomszűrjük. Ezt követően egy tartályos keverőgépbe tesszük az alapmézet (mely akácméz és napraforgóméz keveréke), majd az oltómézet, melyhez krémesített repcemézet használunk 10-20%-os mennyiségben, illetve a tiszta friss méhpempőt, állandó 14°C hőmérsékleten szakaszosan hűtőkamrában kb. 5-6 napig keverjük. Ez alatt a méz természetes úton kristályosodik, a keletkező kristályszemcséket a szakaszos keverés szétzúzza és bársonyos állagú lesz. Végül üvegekbe töltjük.
Napi adagolása 2×1 evőkanál, mely kb. 2×10g mennyiséget tartalmaz, ezáltal az így adagolt méhpempő 2×0,5 gramm mennyiség lesz. A napi adag 2×2 evőkanálra is növelhető, ezáltal a szokásos napi adag méhpempőt, azaz 2×1 grammot fogunk elfogyasztani.
A terméket fénytől, nedvességtől, levegőtől óvjuk, tárolhatjuk szobahőmérsékleten is, de akár hűtőszekrényben is. Minőségét ekkor min. 1 év időtartamig megőrzi. A termék, csak természetes összetevőket tartalmaz, színezéktől, ízfokozóktól, tartósítószerektől és egyéb adalékanyagoktól mentes. Az alapanyagok származási helye Magyarország, melyet korszerű, HACCP-s szabvánnyal rendelkező Szlovákiai üzemünkben dolgozunk fel.
-
Gyártó DydexEAN 8582007110668Vonalkód 8582007110668Cikkszám 10002309