A teff lisztet változatosan lehet felhasználni sütéshez, főzéshez a gluténmentes és vegán konyhákban. A teff liszt felhasználható kenyerek, péksütemények alapanyagaként. Érdemes más lisztkeverékekkel vegyíteni, hogy tésztája megfelelően formázható, nyújtható legyen. Alkalmas főzelékek, mártások, levesek sűrítéséhez is. Leginkább palacsinták, lepények, kenyerek sütéséhez ajánljuk. Íze emlékeztet a teljes kiőrlésű lisztekhez, kifejezetten kellemes.
A teff B- vitaminjai fontosak a szervezet energia ellátásában. Jó kálium, foszfor, magnézium és kálcium forrás, magas fehérjetartalommal rendelkezik, mindezt kiváló összetételben. Lassan emeli meg a vércukor szintet, ezért hosszan tartó jóllakottság érzetet biztosít. A teffből sütik az etiópok nemzeti ételét az „injerát”, ami egy lapos kenyérféle.
A teff B- vitaminjai fontosak a szervezet energia ellátásában. Jó kálium, foszfor, magnézium és kálcium forrás, magas fehérjetartalommal rendelkezik, mindezt kiváló összetételben. Lassan emeli meg a vércukor szintet, ezért hosszan tartó jóllakottság érzetet biztosít. A teffből sütik az etiópok nemzeti ételét az „injerát”, ami egy lapos kenyérféle.