Kategóriák
- Újdonságok
- Akciók
- Többet olcsóbban
- Antioxidáns, nyomelem, ásványi anyag
- Diabetikus és cukorbetegeknek ajánlott élelmiszer
- KÉSZLETKISÖPRÉS
- SZEZONJA VAN
- Ajándéktippek
- Étel-ital
- Szafi Reform és Szafi Free termékek
- Cukor, cukorhelyettesítő, édesítőszer
- Olaj, zsiradék
- Liszt
- Tészta, rizs
- Gabona, dara, pehely, korpa
- Kenyérhelyettesítő
- Mag, olajos mag, magőrlemény
- Szárított, aszalt gyümölcs
- Superfood, funkcionális élelmiszer
- Hüvelyes, csíra, csíramag
- Müzli, gabonapehely, granola, reggeli alapanyag
- Fűszer, ételízesítő
- Finomság
- Konyhai segédanyag, sütési adalék
- Laktózmentes, növényi tejtermék-helyettesítő
- Speciális étrend, paleo, gluténmentes
- Ital
- Szójából készült termék, alapanyag
- Ételpor, instant élelmiszer
- Pástétom, szendvicskrém
- Étrend-kiegészítő, vitamin
- Háztartás
- Sport, fitnesz, wellness
- Kozmetikum, bőrápolás, intim termék
- Baba-mama
- Egészségügyi problémákra ajánlott termék
- Gyógynövény, tea
- Gyorsteszt, készülék, diagnosztikai eszköz
- Alternatív gyógymód
- Öko, bio
- Könyv
- Márkáink
- Étrend-kiegészítő
- Immunerősítés, roborálás
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Termék részletek
NATURBIT GM HAJDINA LISZT 500 G
A NATURBIT hajdinaliszt gluténmentes, így a gluténmentes étrendbe is beépíthető.
-
Ha valaki nem gluténérzékeny, de használná a hajdinalisztet, mint alapanyagot, akkor néhány tipp:
- A hajdinalisztet búza- vagy rozsliszttel keverve kenyérfélékhez, pékárukhoz lehet használni, valamint ételek sűrítésére is alkalmas.
- Ha kenyérfélét kívánunk sütni a liszttel, akkor a hajdinalisztet érdemes magasabb sikértartalmú liszttel elkeverni. A hajdinaliszt érdes, földes jellegű ízt kölcsönöz a kenyérnek, de rosttartalma kétszerese a Graham lisztének. Telítetlen zsírsav tartalma 77 %-kal több, mint a búzáé. Mivel a sikértartalma alacsony, így duzzadt, magas, puha belű, levegős kenyér ebből nem készíthető. Sokkal inkább alkalmas a vékony – palacsintaszerű – vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez. Palacsinta, kása, sütemény, torta vagy egyéb tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható búza-, kukorica-, rizs- vagy árpaliszttel keverve.
Gluténérzékenyeknek:
Ez is lehet megfelelő kiegészítésekkel, feltétekkel laktató és főként egészséges élelem. Ha gabonafélék helyett gluténmentes lisztekkel (pl. kölesliszt, burgonyaliszt vagy pehely, esetleg keményítők, stb) keverjük, úgy alkalmas mindennapi táplálék lisztérzékenyek és gluténintoleranciások számára is.
-
Gyártó NaturbitEAN 5999883305003Cikkszám 113000913